Na de opstart van deze pagina, hebben we het deze week over plugins. Een plugin is een op zichzelf staand programma, code of script dat je kunt toevoegen aan de blog of website. Die kan dan ook door iedereen worden aangemaakt en kan door iedereen worden gebruikt. Vaak is een plugin een visueler beeld als de coderingen. Zo heb je sneller een beeld van naar waar je wil geraken. In dit artikel praat ik over 2 MUSTHAVE plugins. 

SIMPLE BANNER

Daarvoor heb ik als eerste plugin de Simple Banner gekozen. Deze plugin maakt het gemakkelijk om een eenvoudige aankondigingsbanner of -balk aan de bovenkant van uw website weer te geven. U kunt de kleur van de links, de tekst en de achtergrond van de balk eenvoudig aanpassen vanuit de instellingen. U kunt ook aanpassen door uw eigen aangepaste CSS toe te voegen. Er is ook een mooie preview sectie binnen de instellingen, zodat u uw wijzigingen kunt zien voordat u ze opslaat.

Wat ik heb aangepast is de kleur van de balk. Daarvoor heb ik #FBEBE8 gebruikt. Dat is een super leuke en warme kleur. Voor de tekst heb ik iets simpel gekozen, zwart. Waarom? Omdat ik vind dat de tekst duidelijk moet zijn en zeker op mijn website niet moet uitpoppen. Op de foto’s hieronder zie je een beeld van in het dashboard  (behind the scenes), een beeld van hoe het op de website is en als laatste beeld de sterren ranking, reviews en hoeveel mensen dit al hebben geactiveerd. 

 

Dashboard
Website
Stars

CALDERA FORMS

Als tweede heb ik de plugin Caldera Forms geactiveerd. Caldera Forms is een gratis plugin die met behulp van een eenvoudige drag and drop editor responsieve formulieren maakt. Caldera heeft een visuele editor en daarmee kan je letterlijk allerlei formulieren maken en creëren. Zo worden die formulieren ingeschakeld om bijvoorbeeld klantenservice of retourbeleid te communiceren. De plugin heeft meer dan 200,000 actieve gebruikers. Zo is er ook een 16 talige keuze om uw form te maken. Het goede aan Caldera is dat je nog veel dingen kan veranderen met HTML en CSS. Zo kan je dat helemaal creëren naar uw eigen zin. Zeker de eenvoudige templates geven de nieuwe WordPressers een duwtje in de rug. Hieronder zie je als eerste foto een foto van achter de schermen, als tweede hoeveel mensen het hebben geactiveerd en de recenties.

 

Back
caldera