We beginnen met waarom. Waarom is het  belangrijk om in Cpanel een backup te maken van uw website? De kans dat je iets verwijderd of er is op je website “ingebroken” dan heb je nog steeds de mogelijkheid om je vorige versie terug te zetten. Zo kan je terug met één knop, back to normal. Het back-uppen is heel gemakkelijk en handig. Hieronder zie je een voorbeeld van een back-up van mijn website. Dit doe je bij de categorie “geïnstalleerde scripts” en dan klik je op back-up symbool van een map). 

Na deze uitdaging hebben we de keuze gekregen om zelf eens te gaan kijken, naar een nieuwe plugin voor  onze website. Eerst wat is een plugin? Ook wel een installatie genoemd voor uw website “te onderhouden”. Je kan alle soorten plugins downloaden, van security tot simple banner aan de top van uw website. 

Volgens de populariteitscijfers heb ik deze gekozen;

Voor onze WordPress plugin hebben wij Updraftplus gekozen. Wat ook een extra oplossing is, is een back-up maken via Cpanel. Dan ben je safe en heb je beiden om op terug te vallen. Als we zoeken naar een “goede” plugin, kijk je naar;

  • Hoeveel sterren?
  • Hoeveel mensen het al hebben geïnstalleerd?

 Als je naar “settings” ga en dan naar “UpdraftPlus Backups”. Dan krijg je de optie om te klikken op “Back-up now”. Als je daarop hebt geklikt, kan je kiezen voor enkel de database een back-up te maken of in de meeste gevallen alle bestanden. De foto hierboven is een back-up van alle inhoud van de website. De foto hieronder is een back-up van enkel de database. De back-up kan je downloaden op je computer en openen op een externe site.

Het laatste wat we hebben gezien en gedaan zijn 2 andere plugins geactiveerd; FooBox en Imsanity. Waarom hebben we dat geïnstalleerd? Om alle foto’s te vergroten en te verduidelijken op elk systeem. 

Het belangrijkste van de les is dat je vaak moet back-uppen. Het zou extreem jammer zijn om alles kwijt te geraken door een hacker of jezelf. We moeten de backups draaien op WordPress en Cpanel