Nu we alles weten over back-ups en security gaan we deze post het hebben over DIVI/ HTML en CSS. Lees zeker dit artikel  om de programmeerwereld te ontdekken in leuke stappen.

Beginnend met HTML en CSS. HTML staat voor Hyper Text Markup Language. Dar wil zeggen een programmeertaal dat gebruikt wordt om uw webpagina te schrijven. Beginnend van een scratch en dan kan je bepaalde inhoud zoals afbeeldingen, tekst en links toevoegen. CSS staat voor Cascading Style Sheets. Dat wil zeggen ook een programmeertaal, maar CSS wordt gebruik voor de lay out. Zoals de kleur, typografie, uitlijning, size, etc. 

Om een leuk voorbeeldje te geven is HTML ons lichaam en CSS de manier hoe wij bewegen en leven. Zo kan je alles toepassen in je gedachten om alles tot een goed einde te brengen.

CSSvsHTML

Het HTML/ CSS kan wel tot heel je website zelf veranderen. Eigenlijk hoef je geen plugins te downloaden om je content aan te passen, maar het is visueler en sneller. Met de nieuwe technologie hoef je niet echt meer te kunnen coderen, maar de basis is vereist. Zodat je tot weet over wat je het hebt.

Na dit hebben we de menu’s ontdekt. Om tot daar te geraken kan je naar appearance gaan en menu’s. In je menu’s kan je uw verschillende pagina’s en posts erin zetten. Hier kan je kiezen hoe uw hoofdmenu er zal uitzien. Voor alles kan je een menu maken; voor je hoofding, footer en je mobiele header misschien ook. Ik heb besloten om 5 posts als header te nemen en 1 pagina voor contact pagina.  Als je de site zie ziet de header er zo uit.

Header

Daarna zijn we dieper gaan kijken in het DIVI verhaal. We hebben het thema Divi kunnen installeren. Divi is zoals Elementor een visual builder waarmee je vanalles kan veranderen. We hebben niet alleen alles kunnen aanpassen ook Divi als thema kunnen aanmaken. Tijdens deze les hebben we bijvoorbeeld besloten dat we de comments gaan uitzetten onder de artikelen. Bij thema opties en layout kan je dat uitzetten. 

Daarna gaan we onze website customizen. ;

  • Divi logo verwijderd
  • Color schemes veranderd naar roze
  • Typografie van de menu veranderd
  • Achtergrond veranderd
  • Kleur van tekst veranderd
  • Menubalk verschoven

Als je goed ziet, ziet mijn website er niet uit zoals een standaard “Welcome to another WordPress website”, maar meer gecompliceerder. Hieronder heb ik een video toegevoegd om te kijken welke visual page builder je het best ligt. Ik prefereer liever Elementor, maar welke is weldegelijk beter?