De afgelopen lessen hebben we het gehad over back-ups maken, de security van je website en het gebruiken van Divi. Nu deze week gaan we ons verdiepen op het caching van je website, wat is het en waarom gebruiken we het. 

Wat is het eigenlijk, caching? in de directe vertaling wil dat zeggen een geheime bewaarplaats. Of ook een snellere lading van je website, omdat je gegevens eigenlijk al eens zijn opgeslagen op je apparaat. Als je voor de eerste keer een website bezoekt kan het iets langer laden maar onthoudt de caching plugin de gegevens voor de volgende keer. Hij zorgt er dus voor dat je website sneller en beter wordt in functionaliteit. Als je je plugin wil installeren zijn er bepaalde dingen die je moet veranderen op je dergelijke website.

Twee weken geleden hebben we het gehad over het onderdeel ‘security’ en daar hebben we besproken hoe je uw website tot alles toe beveiligd, maar met de caching plugin kan het zijn dat de beveiliging de plugin niet zijn werk laat doen. Om het toch tot een goed einde te brengen, hebben we de IThemes security even uit- en ingeschakeld. Vlak daarna hebben we in de settings de System tweaks en WordPress tweaks uitgeschakeld. De caching plugin kan dan volledig geïnstalleerd worden. Nadien hebben we de  System tweaks en WordPress tweaks weer inschakelen zodat je website weer volledig beschermt is.

Hummingbird

Als eerste plugin heb ik gekozen voor ‘Hummingbird‘ een vrijwel nieuwe plugin die een gratis en een betalende versie heeft.  De plugin heeft een scan functie, dat zorgt ervoor om uw website te scannen op caching-configuratieconflicten en het automatisch op te lossen. Hieronder kan je de screenshots zien die gemaakt zijn voor de plugin en na d.m.v. Pagespeed Insights, Pingdom en GT Matrix.

BEFORE

GT Matrix
Pagespeed
Pagespeed

AFTER

GT Matrix
Pigdom
Pagespeed

W3 TOTAL CACHE

De tweede caching plugin die ik heb geïnstalleerd is ‘W3 total cache’. Het is een perfecte plugin die ook hetzelfde als de eerste doet, het optimalizeren van uw website. Je kan uw websites testen op  Pagespeed Insights, Pingdom en GT MatrixIk heb de foto’s hierin geplaatst, maar het gaf niet veel anders aan. 

GT Matrix
Pigdom
Pagespeed

Ik vind dat er weinig verandering plaatsvindt omdat er natuurlijk nog niet echt veel posts op staan en weinig pages. Maar ik denk als je dit toevoegt aan een grotere website met bezoekers dat het wel veel verandering kan brengen als je natuurlijk genoeg opslagcapaciteit hebt want het verbruikt veel van je capaciteit van uw website.