Vloggen, what?
Posted on: November 2, 2019, by : Shannety Lequenne

Euh ik en vloggen? Jawel, zo heb ik op 8 mei mijn eerste vlog uitgebracht op YouTube. 

Vloggen in mij is opgekomen door vlogs te kijken van Monica Geuze. Het leuke en speelse leven naar voren brengen. Tuurlijk is niet alles rozengeur en maneschijn, maar de niet relevante stukken haal je er gemakkelijker uit. Ik heb het zo wel een beetje moeten, vinden in het vloggen, maar ieder zijn stijl. Zelf zou ik elke week vlogs willen uitbrengen op YouTube, maar sommige dingen bespreek ik gewoon niet graag en ik wil wel dat men vlogs echt lijken en niet alleen maar leuk en lachen. Die stap zet je natuurlijk alleen zelf. 

Wat heb ik tot hier toe allemaal gevlogd? 

In het begin deed ik weekvlogs, dat houdt in elke dag vloggen van de week om uiteindelijk de beste stukken eruit te halen om te monteren. Met mijn drukke agenda heb ik dat jammer genoeg maar gedaan tot juni. Daarna heb ik besloten om alleen tripjes te vloggen. De tripjes die ik heb gedaan de afgelopen maanden zijn: Ibiza, Phantasialand en Londen.

Wat is vloggen?

Vloggen is voor mij een soort van babbeltje/ mededeling wat ik op die moment doe. Hoe ik eraan ben begonnen? Ik heb met mijn IPhone XR de eerste filmpjes gemaakt. Korte, maar leuke fragmentjes in mijn leven. De “euh” veranderen in spontaal praten. Kijken in de camera en niet naar jezelf, dat valt namelijk hard op. Ook het monteren achteraf is een ander werkje.

Hoe monteer je?

Ik ben begonnen met een logo te ontwerpen, dat Shannety uitstraalt. Dat wil zeggen roze en sierlijke letters. Daarnaast had ik een begin tune nodig om het logo te laten beginnen. Daarvoor heb ik een sprookjesachtig geluid genomen. Alle filmpjes die ik heb gekozen Air Droppen naar mijn computer om zo alles samen te zetten. Als alles erop staat, gebruik ik het programma IMovie om de filmpjes te filteren. Daarna zet ik ze in de juiste volgorde en zorg ervoor dat er correcte achtergrondmuziek is en de juiste overgangen om alles tot een goede vlog te leiden.  

Mijn account en begin logo.