1,2,3 Fotomodel
Posted on: November 2, 2019, by : Shannety Lequenne

https://www.instagram.com/shannetylequenne/?hl=en

Herken je de struggle, Je gaat iets doen en je wil persé DE foto voor op Instagram, maar er is niemand die je erbij kan helpen en je ziet er top uit in die outfit? Awel ja, dat heb ik elke keer. Hier zijn wat tips & tricks die je kunnen, helpen om een perfecte feed te maken.

Welke apps gebruiken ik?

Om te kijken welke foto je het leukste, zet ik alle foto’s in hetzelfde effect. Alle foto’s die ikzelf neem komen dan ook in hetzelfde effect. Natuurlijk de foto’s van fotografen mag je niet meer aan prutsen, spijtig genoeg. Voor het juiste effect te kiezen gebruik ik de app Colourtone. Het effect dat ik altijd toepas heet ‘Maldives’. Het geeft een iets warmere tint en toch voor elke kleur toepasbaar. Maar voor dat ik een effectje doe aan de foto’s bewerk ik ze met Snapseed. Het werkt heel gemakkelijk en daar pas ik meestal wat helderheid, verzadiging en hooglichten aan. Het kan altijd zijn dat je make-up net niet meer on point is op de foto, maar no worries. daarvoor gebruik ik FaceTune. Nadat je alles hebt aangepast en je bent blij met het resultaat ben je er helemaal klaar voor om ze in te plannen. Voila daar is je foto op Instagram.

Hoe maak ik de perfecte instagram feed?

UNUM planning

Perfectie bestaat natuurlijk niet, maar wel wat je zelf “perfect” vindt. Ik hou van kleurencombinaties en zien dat alles bij elkaar past. Om alles te rangschikken gebruik ik de app UNUM. Daar kan je alles in plannen en op voorhand kijken welke foto’s er het beste bij elkaar horen. Te veel van een kleur wordt na een tijdje saai, daarom doe ik maximum 2 rijen (6 foto’s) met dezelfde kleurentinten. 

Hoe zorg ik ervoor dat ik altijd extra foto’s heb?

Héél gemakkelijk. Ik plan een shootdagje met een vriendin. De dag voor ik heb afgesproken zorg ik dat ik weet welke kleding er wordt geshoot en welke locatie dat het beste daarvoor is. Ik neem ongeveer 7 outfits mee. Natuurlijk ga ik ze niet alle 7 op foto krijgen, maar toch maximum 3. Waarvan ik 5 foto’s wil. Die dag zelf kleed ik me om ofwel in een bar, ofwel in de auto. Zo maak ik eigenlijk altijd wel mijn IG-foto’s. Gepland en overzichtelijk wat bij wat past. Dit is gemakkelijk en gewoon kwestie van tijd ervoor vrij maken.

Elinne en ik